Google doet veel dingen goed, maar een ding waar het mee worstelt, is het bedenken van een betaalde streaming muziekdienst die Spotify en Apple Music bij kan houden..

Het heeft al Google Play Music, YouTube Red en YouTube Music, maar in maart zal het zijn geluk opnieuw proberen met een nieuwe service voor YouTube die voorlopig 'Remix' wordt genoemd, volgens een rapport van Bloomberg. Het nieuws bevestigt een gerucht dat we in juli hoorden.

Niet verwonderlijk, het doel van Remix is ​​vereenvoudiging. De nieuwe service zou naar verluidt het audio-only aspect van Google Play Music en de reclamevrije video-gerichte inhoud van YouTube Red combineren in een hopelijk aantrekkelijk pakket.

Natuurlijk is het bestaan ​​ervan afhankelijk van het spelen van de drie grote muziekuitgevers om mee te spelen, wat een probleem kan zijn. Ze hebben YouTube al lang bekritiseerd vanwege de nogal onverschillige houding tegenover het controleren van auteursrechtelijk beschermde inhoud en de slechte uitbetalingen aan zowel artiesten als labels. Aangezien meer dan een miljard mensen elke maand YouTube-video's bekijken, is het niet moeilijk te begrijpen waarom ze graag meer geld uit de service willen halen..

Blijf kijken

Wat de muziekuitgevers betreft, heeft Warner Music Group naar verluidt al aangemeld voor het nieuwe project, maar Sony Music Entertainment en Universal Music Group blijven in gesprek, samen met Merlin, een groep die onafhankelijke labels vertegenwoordigt.

Deze gesprekken gaan naar verluidt al meer dan een jaar door. Overigens moet YouTube ook onderhandelen met Vevo, die de rechten op veel muziekvideo's bezit.

Dat is veel te bereiken vóór maart. Het is een grote gok, en zijn rivalen in de race hebben al belangrijke leads. Spotify heeft nu 50 miljoen betaalde gebruikers (op een totale gebruikersbasis van ongeveer 150 miljoen), terwijl Billboard meldde dat Apple Music niet ver achterop zit met 30 miljoen betaalde gebruikers. Google heeft echter nooit officiële abonnementsnummers voor Google Play Music vrijgegeven en vorig jaar meldde The Verge dat YouTube Red slechts 1,5 miljoen abonnees had.

  • De beste Google Home-deals voor Kerstmis