Bijna twee maanden nadat het werd aangekondigd op de Oculus Connect-conferentie in september in San Jose, is de nieuwe YouTube VR-app eindelijk beschikbaar voor downloaden op de Oculus Go VR-headset.

De samenwerking tussen een van de toonaangevende VR-headsetbedrijven en het vlaggenschipplatform van Google voor 360 en 180 graden video's lijkt misschien een beetje, maar YouTube VR was ooit alleen toegankelijk via het eigen virtual reality-platform van Google, Daydream, voordat het zich recentelijk vertrok naar concurrerende headsets zoals Gear VR van Samsung eerder dit jaar.

Of het samenwerken met de concurrentie in het voordeel van Google werkt, valt nog te bezien - hoe dan ook, het gebruik van de app op Oculus Go zou behoorlijk opwindend moeten zijn als het iets is zoals de aankondigingsvideo die Google in 2016 publiceerde voor YouTube VR:

Je hebt geen VR-headset nodig om 360 ° -video's te bekijken op de YouTube VR-app - je kunt ze bekijken op je laptop met je gewone browser of door je smartphone rond te slingeren om elke hoek van de video te bekijken.

Natuurlijk, het ervaren van 360-graden video's op deze manier biedt niet echt een meeslepende ervaring, en het kan snel vervelend worden - om nog maar te zwijgen van het doen van je armen pijn als je je smartphone omhoog houdt.

Dat is waarom het gebruik van de app met de Oculus Go zoveel boeiender zou moeten zijn, omdat je in staat bent om je hoofd te draaien en een video te bekijken vanuit elke hoek die je kiest.

Dus, als je onder Gorillas in Congo wilt lopen of je favoriete zangeres in een concert vanuit backstage wilt bekijken, is de Oculus Go misschien wel de beste manier om in de wereld van VR-video te duiken - download gewoon de app van de Oculus Connect Store en je bent klaar om te gaan.

  • Wilt u meer weten over de Oculus Go? Lees onze recensie van de VR-headset