YouTube zal een live interview met de bemanning van de naderende Endeavor-ruimtemissie uitzenden zodra de astronauten in de ruimte zijn..

In een live stream die minstens 73 procent interessanter zal zijn dan die van de Royal Wedding, zal YouTube eindelijk de laatste grens veroveren met STS-134 operatie, de laatste vlucht van de Space Shuttle Endeavour.

De site van Google is ook een oproep voor dagelijkse YouTubers om videovragen in te dienen voor de onverschrokken ruimtemensen, die gekke outfits, onwaarschijnlijke rekwisieten en waarschijnlijk minimale naaktheid aanmoedigen.

Populariteitswedstrijd

De ingezonden video met de meeste stemmen zal worden gebruikt in het interview, dat plaatsvindt op 2 mei op het PBS News Hour-kanaal - ervan uitgaande dat de shuttle met succes afblaast en geen grote vertragingen tegenkomt, natuurlijk.

YouTube heeft live streaming van de laatste tijd volledig omarmd, omdat het bepaalde 'vertrouwde partners' de mogelijkheid heeft gegeven om live uit te zenden via de site voor het delen van video's.

Het is ook van plan om het aantal live sportuitzendingen te verhogen en te kijken naar huurfilms en streaming in een poging om gebruikers langer op de YouTube-site te houden en adverteerders graag langs de weg te houden.

Via Mashable