Het nieuwe zoekalgoritme voor het bestrijden van piraterij van Google, dat illegale inhoud verlaagt, heeft waarschijnlijk geen invloed op zijn YouTube-service.

Het bedrijf kondigde eind vorige week aan dat het de manier waarop het zoekresultaten classificeert, aanpast om sites te bestraffen die consequent worden beschuldigd van schending van het auteursrecht.

Als een site voldoende DCMA (Digital Millenium Copyright Act) genereert, wordt deze gedegradeerd in Google Zoeken. Google maakt een lopend totaal bekend van de sites met de meeste aanvallen ertegen.

In zijn rapportageformulier heeft Google echter een speciaal bericht uitgegeven, waarbij YouTube wordt uitgesloten van het proces.

Uiteraard is YouTube de thuisbasis van veel van de illegaal geüploade inhoud van het web, maar het formulier stuurt gebruikers met YouTube-klachten naar een ander klachtenmechanisme.

Geen demotions voor door gebruikers gegenereerde sites

Het lijkt erop dat dit komt omdat wanneer een video wordt gemarkeerd voor verwijdering in YouTube, deze al als een verwijdering wordt beschouwd, terwijl dit niet het geval is met externe sites.

Google zegt: "We behandelen YouTube net als elke andere site in zoekresultaten, maar we verwachten niet dat deze verandering de resultaten van populaire door gebruikers gegenereerde inhoudssites degradeert."

Via: The Verge