YouTube heeft aangekondigd dat het gebruikers van de website meer controle moet geven over het bekijken van advertenties op de site.

In een blog post toonde de website zijn nieuwe opties, maar herhaalde dat de advertenties alleen in een "klein percentage video's" zullen verschijnen.

Als u op een van deze 'gepromoveerde' video's klikt, krijgt u in principe de keuze tussen pre-, mid- en postroll-advertenties (in niet-marketingspellen betekent dit vóór, tijdens of na).

Bedankt voor de advertentie

De blog heeft onthuld dat dit in eerste instantie slechts een test is om te zien hoe het publiek reageert op de advertenties.

Google, de eigenaar van YouTube, debatteert al geruime tijd over de beste manier om YouTube winstgevend te maken. De website is misschien waanzinnig populair, maar het gebrek aan exclusieve premium content op de site was een afknapper voor sommige adverteerders.

Het zal interessant zijn om te zien hoe de tests uitkomen, aangezien veel consumenten denken dat waar de advertenties op de video zijn niet afdoet aan hoe irritante verplichte reclame kan worden.

Via Cnet