YouTube gaat full-length shows in het VK aanbieden, zolang gesprekken tussen zijn eigenaar Google en content-eigenaren ITV, Channel 4 en Sony Pictures succesvol zijn.

De grootste website voor het delen van video's op dit moment probeert zichzelf een niche te maken in een al drukke online marktplaats en aan adverteerders te bewijzen dat het meer is dan een door gebruikers gegenereerd contentportaal - een tag die adverteerders behoorlijk snel uitschakelt.

YouTube versus Hulu

Hoewel er geen bevestiging is van YouTube over zijn toekomstige plannen in het VK, heeft een woordvoerder verklaard: "We zijn altijd geïnteresseerd in het brengen van die (lang-vormige) inhoud naar andere territoria - we houden er altijd van om de inhoud zo breed mogelijk beschikbaar te maken."

New Media Age, die het verhaal brak, heeft ook opgemerkt dat een Britse Sony exec bevestigde gesprekken onder de tafel waren en zei: "Het doel van YouTube is om iets te doen met een lange vorm. Daar zijn we mee in discussie."

Als YouTube op regelmatige basis full-length shows in het VK wil aanbieden, kun je beter snel naar binnen gaan, want de dichtstbijzijnde rivaliserende Stateside Hulu.com is al op zoek naar vertakking in de Britse sector.

Het lijkt er echter op dat Hulu's onderneming in het VK tot stilstand is gekomen als gevolg van een reclamegeschil tussen Channel 4 en ITV over welke advertentieruimte tot welk bedrijf behoort, wat YouTube mogelijk een beetje tijd heeft gekocht om zijn deals te regelen.

Via New Media Age