YouTube is van plan om deze week een nieuwe premium filmverhuurservice te lanceren, met een paar screenshots van de winkel die zijn weg vindt naar het web.

De bijgewerkte service is nog niet operationeel, maar een stiekem lid van Hacker News is erin geslaagd om er een glimp van op te vangen via Google Cache, dat een aantal films die te huur zijn via YouTube toont vanaf $ 1,99.

YouTube heeft al een huurgedeelte op haar site - het bestaat al een jaar - maar de aangeboden selectie was zeer beperkt.

Te huur

Maar nu lijkt het erop dat een re-lancering - in de VS tenminste - deze week op de kaarten staat, hoewel het twijfelachtig is dat het Verenigd Koninkrijk de filmhuurdienst binnenkort zal zien..

Het grootste aan de nieuwe YouTube Store is dat het lijkt alsof er een aantal grote filmstudio's aan boord zijn, met films van de Weinstein Company en Lionsgate die de gelekte lijst domineren.

Sony Pictures Entertainment, Warner Brothers en Universal hebben zich ook aangemeld, maar Paramount en Fox lijken hun hakken te slepen.

Via The Wrap