YouTube is ingesteld om een ​​aantal geplande kanalen in 2012 te lanceren, met thema's variërend van mode tot sport.

Terwijl omroeporganisaties over de hele wereld strijden om on-demand televisie via een internetverbinding aan te bieden, volgens De Wall Street Journal, YouTube moet deze trend omdraaien en beginnen met het aanbieden van geplande programma's.

Er wordt gemeld dat YouTube spreekt met contentproviders over hoe ze in totaal 12 kanalen kunnen vullen, waarbij de site voor videostreaming bereid is om goed geld te betalen voor shows.

Google-kader

Volgens sommige niet-benoemde contenteigenaren wil YouTube televisieaanroepen in hun eigen spel opnemen en biedt het iets van een paar honderdduizend dollar tot miljoenen voor inhoud en zal geld verdienen aan de shows via advertentie-inkomsten.

De vermogensbalans tussen uitzending en internet verschuift op dit moment beslist. Alleen deze week werd aangekondigd dat Netflix erin geslaagd was om een ​​premium content deal met Dreamworks te sluiten - gezien het tegen HBO in ging is dit geen sinecure..

Amazon heeft ook content van 20th Century Fox in de VS verzameld, iets waar het VK in de toekomst van zou kunnen profiteren, gezien het feit dat LoveFilm eigendom is van Amazon en al lang niet akkoord is met de distributeur waar het zijn Blu-rays niet zal toestaan worden gehuurd via de site.

Als YouTube wel begint met het aanbieden van geplande inhoud, kan het een andere verschuiving aangeven van de traditionele uitzending naar internet en Google TV geven, dat in 2012 op de markt zal worden gebracht in het VK, de haak die het nodig heeft om de uitzendingskloof te overbruggen..

Via Wall Street Journal