YouTube heeft plannen aangekondigd om een ​​studio in Londen te openen om de sterren van populaire video's bij te staan ​​om hun uitvoer met professionele apparatuur te verbeteren.

De gigant van Google zegt dat de op Soho gebaseerde 'Creator Space'-studio goed bemand en uitgerust zal zijn met professionele camera's, groene filmopnamelocaties, licht- en bewerkingssuites.

YouTube hoopt dat dit de kwaliteit van video's zal verbeteren voor degenen die miljoenen weergaven hebben gekregen door video's in hun slaapkamer te maken met een goedkope webcam.

Het initiatief maakt deel uit van een algehele drive binnen YouTube om de kwaliteit van video op de site te verbeteren.

Wereldwijde fanbase

Sara Mormino, directeur van YouTube Content Operations en Next Lab zegt: "Het is geweldig om te denken dat enkele van de meest succesvolle videomakers op het platform, met miljoenen weergaven, niet veel meer gebruiken dan hun slaapkamers, een webcam en alle rekwisieten die ze kunnen leggen hun handen op om boeiende video's te maken en een wereldwijde fanbase op te bouwen. "

"Veel van onze partners staan ​​klaar om hun kanalen naar een hoger niveau te tillen door de nieuwste apparatuur en bewerkingstechnieken te gebruiken en waardevolle adviezen van andere experts en YouTube-sterren te gebruiken."

Mormino zegt dat YouTube-partners (dus video's die populair genoeg zijn om een ​​deel van de advertentie-inkomsten te krijgen) uit Europa, het Midden-Oosten en Afrika slots kunnen boeken om te komen werken met de pro's en medescheppers.

Via: Telegraph