YouTube zal vanaf vandaag 3.000 nieuwe films toevoegen aan zijn dienst voor huurfilms in de Verenigde Staten.

De gigant die video's deelt, die video's in eigendom heeft, probeert kijkers van Netflix, Sony en Apple te lokken door "achter de schermen film-extra's" aan te bieden om films van volledige lengte te vergezellen.

In een blog met als titel 'Welkom bij de toekomst van video', zegt het bedrijf dat het ook meer geld investeert in het produceren van originele content via het YouTube-partnerschema

"Vandaag gaan we beginnen met het toevoegen van ongeveer 3.000 nieuwe films die beschikbaar zijn voor gebruikers in de Verenigde Staten (meer hierover later in een post later vandaag) die zal worden vergezeld door recensies en movie-extra's achter de schermen," zegt YouTube.

"Of het nu gaat om korte filmtrailers, grappige filmparodieën of full-length blockbusterfilms, we moedigen je aan achterover te leunen en genoegen te nemen met de YouTube-filmervaring."

Enorm publiek

YouTube moet nog onthullen welke films er komen (misschien wordt dat duidelijk in een later verwachte update), maar het is duidelijk dat het bedrijf van plan is zijn enorme publiek te gebruiken om de reuzen van filmstreaming op te nemen..

Er is nog steeds geen woord over of de site van plan is om de service internationaal te starten. Dat hangt af van hoe snel het deals met de studio's kan maken.

Update: YouTube werkt samen met studio's Sony, Universal en Warner Brothers en films zullen beschikbaar zijn om te bekijken op YouTube.com/movies

Link: Officiële YouTube-blog