YouTube heeft aangekondigd dat het 40 nieuwe shows produceert voor online streaming, waarbij het zichzelf plaatst tegen reeds gevestigde streamingreuzen Amazon Prime, Netflix en Hulu.

Er is ook een indrukwekkende selectie van talent, met Kevin Hart in de vorm van een fitnessshow, Ellen DeGeneres die achter de schermen een beroemdhedenshow begeleidt, en Ludacris met een talentenjacht geproduceerd door Ryan Seacrest Productions.

Voortbouwend op de kracht van de huidige makers van inhoud, maakt YouTube een lange versie van de populairste dagelijkse show Good Mythical Morning van Rhett & Link en geeft The Slow Mo Guys een eigen programma om de wereld van technologie te verkennen..

Vrij om te bekijken?

Het ding dat de concurrentie-moordenaar zou kunnen blijken te zijn is dat al deze shows volledig vrij zullen zijn om te bekijken; YouTube genereert inkomsten volledig uit advertenties.

Advertenties zijn al een veel voorkomende gebeurtenis op YouTube, dus dit zou niet al te pijnlijk moeten zijn, maar we moeten natuurlijk afwachten hoeveel advertenties er zijn.

Adverteerders richten zich op succesvolle YouTube-video's met Google Preferred, de algoritmen van Google om elk kanaal een 'Voorkeurscore' te geven op basis van de populariteit van het kanaal en hoe gepassioneerd mensen erover doen. Dit helpt YouTube om te classificeren welke kanalen dat zijn “zoals prime-time televisie” zoals Google het in zijn uitlegvideo plaatst.

Als je de advertenties liever niet hebt, kun je je aanmelden bij YouTube Red, waar alle video's zonder advertenties zijn. Met de maandelijkse abonnementsservice kun je ook video's downloaden, die van onschatbare waarde zouden kunnen zijn als je een van de nieuwe shows op je dagelijkse woon-werkverkeer wilt bekijken.

  • De live tv-service van Hulu is hier om op te nemen via de kabel en YouTube

Via CNET