Kennismaken met hoe YouTube werkt duurt niet lang, maar er zijn nog steeds manieren om je ervaring te verbeteren, dus hier zijn onze beste YouTube-tips en -tricks voor beginners.

Zelfs als u niet van plan bent om video naar de site te uploaden, zijn er voordelen bij het maken van uw eigen gebruikersaccount.

Om te beginnen kun je de video's die je bekijkt beoordelen en opmerkingen hierover achterlaten. U kunt ook een lijst met uw favoriete clips samenstellen in het gedeelte Mijn video's.

Ga georganiseerd

Nadat u bent ingelogd op uw account, kunt u video's aan uw favorietenlijst toevoegen of video's in afspeellijsten compileren - ideaal voor het maken van compilaties van een paar korte videoclips zoals muziekvideo's, bijvoorbeeld.

Blader hiervoor naar de betreffende video en klik op de knop 'Toevoegen aan'. Maak vervolgens uw keuze in het vervolgkeuzemenu.

Video's die je op deze manier hebt opgeslagen, kun je opnieuw openen door het YouTube-menu te openen en op de afspeellijst onder de kop Playlists te klikken.

Mobiele upload

Sommige mobiele apparaten, waaronder de iPhone 6S, maken het gemakkelijk om toegang te krijgen tot je YouTube-account en je kunt rechtstreeks vanaf het apparaat uploaden naar YouTube.

Je hebt hiervoor geen speciale app nodig - ga gewoon naar YouTube-instellingen voor een account om het e-mailadres te zien dat je nodig hebt om video's via e-mail te uploaden in plaats van een app.

Deel met anderen

Kijk uit voor knoppen die naast elke video verschijnen, en nodig u uit om de link te delen met sociale netwerksites of om de link via een e-mail te verzenden.

Kies eenvoudig een optie en volg de stappen om uw sociale netwerkaccount te koppelen aan YouTube.

Krijg een beetje inzicht

Als je video's uploadt voor openbare weergave, wil je misschien meer weten over de mensen die besluiten om ze te bekijken. Log hiervoor in op je account en blader naar Mijn kanalen en kies een van je video's.

Klik op de knop 'Analytics' om informatie te bekijken over het aantal weergaven en de regionale populariteit van uw geselecteerde clip.

Ontvang een abonnement

Sommige video's zijn episodisch of je wilt misschien de video-uploads van een bepaalde gebruiker bijhouden. In beide gevallen heb je een abonnement nodig, dus je ontvangt een melding wanneer een nieuwe aflevering of video wordt geüpload.

Klik eenvoudig op de knop 'Abonneren' naast de naam van een bepaalde gebruiker en klik vervolgens op 'Abonnement bewerken' om de voorwaarden van uw abonnement te verfijnen..

Ga naar je kanaal

Kies in het hoofdmenu van YouTube 'Mijn kanaal' om je eigen persoonlijke kanaal te bezoeken, dat bestaat uit items in je favorietenlijst en je eigen video's die je beschikbaar hebt gemaakt voor openbare weergave.

Alles op de pagina is volledig bewerkbaar, dus experimenteer met de beschikbare instellingen om een ​​aangepaste startpagina te maken waar anderen zich op kunnen abonneren of op hun beurt kunnen bezoeken.

Hoe een YouTube-video te downloaden

Om YouTube-video op te slaan in een indeling die u op uw pc kunt afspelen, downloadt u Any Video Converter Free.

Installeer het programma - u hoeft de extra software die wordt aangeboden niet te installeren - en start het programma. Let op: dit is alleen voor persoonlijk gebruik met je eigen video's.

  • Hoe YouTube-video's gratis te downloaden