YouTube versterkt vandaag zijn positie in de livestream-wereld met de aankondiging dat het een nieuwe mobiele livestream-functie introduceert.

De functie is alleen beschikbaar voor 'videomakers' met meer dan 10.000 abonnees, maar wordt later aan alle andere gebruikers doorgegeven.

Als je een van de honderdduizenden mensen met meer dan 10.000 abonnees bent, is het een eenvoudig proces om een ​​mobiele livestream aan de gang te krijgen, want de functie is rechtstreeks in de mobiele YouTube-app gebouwd.

Het enige wat je hoeft te doen is de mobiele app openen, op de opnameknop drukken en je bent live. Gestreamde video's zullen qua functionaliteit niet verschillen van gewone YouTube-video's - ze kunnen nog steeds worden opgezocht, gevonden via aanbevelingen en afspeellijsten en ze zijn ook nog steeds beschermd tegen ongeautoriseerd gebruik.

Ik kom levend naar je toe

YouTube werkt al aan de functie met videomakers om het te verfijnen vóór de lancering, met behulp van hun feedback om verbeteringen aan te brengen. Een verbetering is bijvoorbeeld dat live chatten is vertraagd - misschien als je nu een drukke livestream tegenkomt, kun je de berichten die gepost zijn ook daadwerkelijk lezen.

Er is ook nog een nieuwe functie bij mobiele livestreams die Super Chat heet. YouTube heeft dit genoemd “een nieuwe tool voor het genereren van inkomsten met live streams.”

We hebben allemaal gezien hoe snel de chatsectie op een livestream kan worden verplaatst, met fans die wanhopig contact willen opnemen met hun favoriete videomakers.

Met Super Chat kan elke fan die een livestream bekijkt een chatbericht kopen dat in felle kleuren wordt gemarkeerd en maximaal vijf uur aan de bovenkant van het chatvenster blijft staan.

Het idee is dat dit de beste kans is om je boodschap te laten opvallen door de maker die de livestream verzorgt, terwijl ze de kans krijgen om geld te verdienen met het gebruik van de livestream-functie.

YouTube speelt al sinds 2011 livestreaming en het blijft zijn service verbeteren door 4K-streams aan te bieden en live 360-graden-content te ondersteunen.

Met Facebook, Instagram en Snapchat maakten alle directe video-uitwisseling echter mobieler dan ooit met hun live-services. YouTube moest dit echt doen om gelijke tred te houden met de concurrentie..

Hoewel het redelijk laat is met deze nieuwe functie, heeft YouTube nog steeds de voorsprong als het gaat om het aantrekken van bekende videomakers.

Niet alleen zullen ze in staat zijn om al hun video-inhoud op één plek te bewaren, in plaats van zichzelf op verschillende sociale kanalen te splitsen om met fans te communiceren, Super Chat zal hen in staat stellen om hun inhoud te gelde te maken op een manier die andere diensten niet doen..

Je kunt meer informatie over livestreaming via mobiel bekijken via de onderstaande video:

  • Je wilt een goede telefoon voor al die livestreams - onze keuze voor de beste telefoons van 2017