Google introduceert een functie voor de mobiele apps van YouTube die automatisch gedempte, ondertitelde voorbeelden van video's afspelen terwijl u door het tabblad Start scrolt. YouTube Premium-abonnees hebben enkele maanden Autoplay on Home gehad, maar het is nu voor iedereen beschikbaar.

Het bedrijf zegt dat het de functie introduceert als antwoord op de vraag van gebruikers. "Door video's vooraf te bekijken, kunt u weloverwogen beslissingen nemen over de vraag of u een video wilt bekijken, wat leidt tot langere betrokkenheid bij video's die u wilt bekijken!" het zei in een enigszins zakelijk klinkende aankondiging op het YouTube Helpforum.

Sla uw gegevens op

Volgens Tubefilter verscheen AutoPlay on Home meer dan een jaar geleden onder de naam Play as you Browse. Het wordt standaard standaard voor iedereen ingeschakeld, maar je kunt het uitschakelen via het optiemenu of instellen dat het alleen via een wifi-verbinding wordt geactiveerd om gegevens te sparen.

Video's worden niet meteen afgespeeld; je hebt een seconde om naar de miniatuur te kijken en te beslissen of je er meteen op wilt tikken. Google beweert ook dat het de geoptimaliseerde autoplaying-video's is, dus gebruiken ze veel minder gegevens dan wanneer je ze op volledig scherm zou gebruiken.

AutoPlay on Home betekent dat ondertiteling nu veel prominenter is, dus dit is een goed moment om de ondertitels in uw eigen video's te bekijken en ervoor te zorgen dat ze correct zijn, met behulp van de automatische, door de maker geüploade of crowd-sourced ondertitelingsopties.

  • De beste gratis YouTube-downloader