YouTube stelt naar verluidt zijn eigen muziekservices voor streaming voor later dit jaar, terwijl Google zich voorbereidt om de nodige stappen te ondernemen om te concurreren met services zoals Spotify, Pandora en Soundhound.

Het nieuws komt op een moment dat de streaming-muziekindustrie met de seconde sterker wordt, met steeds meer consumenten die elke dag gebruik maken van de verschillende deuntijdervices.

Hoewel de platenindustrie nog steeds sceptisch is over het streamen van muziek als een rendabele bron van inkomsten, komen grote spelers zoals Apple (geruchten) en Beats van Dr. Dre regelmatig op de drukke markt.

Het enige grote voordeel dat YouTube op de concurrentie zal hebben, is zijn 800 miljoen-plus maandelijkse gebruikers.

Radio Google

Bronnen in de platenindustrie onthulden het toekomstige plan aan Fortune, dat blijkbaar ook werd bevestigd door een anonieme bron van Google zelf.

YouTube zou een gratis abonnement bevatten met advertenties tijdens het luisteren, evenals een betaalde advertentievrije versie die niet-openbaar gemaakte speciale functies zou bevatten.

Deze zelfde speciale functies zouden ook worden aangeboden in een nieuwe betaalde abonnementsversie van Google Play, de Android muziek-app.

Hoewel u al muziek kunt kopen, beluisteren en opslaan in Google Play, bevat het betaalde abonnement extra voordelen.

Ondanks de stamboom van Google en YouTube is de opname-industrie nog steeds op hun hoede om een ​​freemium-model aan te nemen als het gaat om muziekcatalogi.

Het zal waarschijnlijk even duren voordat de streamingdienst van YouTube klaar is, waardoor Google ruim de tijd heeft om de platenindustrie en het luisterpubliek te overtuigen dat deze dienst, als deze inderdaad in de maak is, een kaarttopper is.

TechRadar vroeg YouTube om commentaar en ontving dit antwoord van een woordvoerder: "Hoewel we geen commentaar geven op geruchten of speculaties, zijn er enkele makers van inhoud die denken dat ze naast advertenties ook zouden profiteren van een abonnementsinkomstenstroom, dus we zijn daarnaar kijken. "

Blijf kijken.

Via CNET