Google heeft een kanaal gelanceerd voor wannabe burgerjournalisten op YouTube, dat is bedoeld om het grote publiek te leren betere journalisten te zijn.

Met video-tutorials van bijvoorbeeld Watergate-verslaggever Bob Woodward en de Nick Kristof van de New York Times hoopt het YouTube Reporters Centre voort te bouwen op de hype die internetgebruik tijdens de verkiezingsnase van Iran veroorzaakt..

"En dus lanceren we vandaag een nieuwe bron op YouTube om burgers te helpen meer te weten te komen over hoe ze het nieuws moeten melden, rechtstreeks van de experts," legt Google uit.

Topjournalisten

"Het wordt het YouTube Reporters Center genoemd en het bevat enkele van de topjournalisten van de VS die instructievideo's delen met tips en advies voor een betere rapportage.

"Leer hoe je je voorbereidt op een interview, of hoe je een onderzoeksverslaggever bent van de legendarische journalist van de Washington Post, Bob Woodward, of hoe je kunt rapporteren over een wereldwijde humanitaire crisis van Nick Kristof van de New York Times."

Het kanaal is een uitloper van het Citizentube-kanaal dat eerder deze maand werd gelanceerd

Het trainingskanaal vindt u op http://www.youtube.com/reporterscenter, maar we weten niet zeker waarom we u dat vertellen; je steelt nu onze baan.

Maar omdat alle tutorials in de VS centraal staan, kunnen we onze Britse geheimen op zijn minst voor onszelf houden. Shhh.