YouTube lanceert een kanaal gewijd aan 'burgerjournalisten' waardoor het nog gemakkelijker wordt voor elke potentiële onderzoeksjournalist of celebrity paparazzi met een videocamera voor mobiele telefoons om het nieuws te maken.

YouTube Direct levert inhoud van burgerjournalisten aan professionele tv- en online nieuwsbewerkers.

Uitzendnieuwsorganisaties kunnen ook bepaalde typen inhoud aanvragen van amateur-hacks die toevallig aanwezig zijn bij nieuwsevenementen (of die grote entertainmentbrillen bijwonen).

Herkenning van legitieme kanalen

"Nieuwsorganisaties willen altijd de inhoud controleren die ze gebruiken", zegt Steve Grove, hoofd nieuws en politiek bij YouTube.

"Het is een stimulans om geweldige video's te uploaden, vanwege de erkenning die je krijgt van legitieme nieuwsorganisaties", voegde hij eraan toe.

De Huffington Post, de San Francisco Chronicle en een aantal Amerikaanse tv-zenders zijn al aangemeld om de nieuwe service van YouTube te testen.

Nog geen nieuws over wanneer en wanneer grote Britse nieuwsuitzendingen de nieuwste online newsgathering-regeling zouden kunnen proberen. Je kunt een van de eerste voorbeelden van YouTube Direct in actie zien op Boston's 7 News.

Via Reuters