YouTube heeft vorig jaar een donkere modus geïntroduceerd voor zijn desktop-app en in maart dit jaar uitgerold voor iOS-gebruikers. In juli kondigde Google aan dat Android-gebruikers zouden kunnen overschakelen van de gebruikelijke witte achtergrond op YouTube naar het nieuwe donkere thema, maar dat lijkt een zeer beperkte uitrol te zijn geweest.

Na echter maanden te hebben gewacht, kunnen alle Android-gebruikers eindelijk de donkere modus inschakelen op hun mobiele apps. Sommige Redditors zagen dat de nieuwste versie van de Android YouTube-app, versie 13.35.51, meer wordt uitgerold met de optie om de Dark-modus in te schakelen.

YouTube's Dark Mode voor Android

Als je de donkere modus van YouTube op je Android-toestel wilt inschakelen, open dan de app, ga naar het instellingenvenster en tik op Algemeen. Je ziet de tuimelschakelaar om het donkere thema in te schakelen.

Als u de optie echter niet kunt zien, raadt 9to5Google aan de app uit het menu Recent te verwijderen en opnieuw te starten om de update te activeren. Als dat niet werkt, kunt u proberen het via Google Play bij te werken of het installatieprogramma van APK Mirror sideloaden.

Als je het al hebt ingesteld, verwelkom dan de duistere kant.

  • Wist je dat YouTube op Android nu ook een nieuwe incognitomodus heeft??