YouTube viert deze week zijn vijfde verjaardag, met een site die momenteel meer dan twee miljard weergaven per dag trekt.

De impact is zo groot dat het moeilijk is geworden om een ​​tijd vóór YouTube te onthouden, vooral voor de miljoenen tieners die de afgelopen vijf jaar met internet zijn opgegroeid..

YouTube werd oorspronkelijk gelanceerd in 2005 en viert zijn vijfjarig jubileum met een speciale YouTube-verjaardagssite met een tijdlijn met mijlpalen, afspeellijsten met beroemdheden en een project 'Mijn YouTube-verhaal', waarmee gebruikers video's kunnen uploaden waarin anderen worden geïnformeerd over hoe YouTube heeft hun eigen leven beïnvloed.

YouTube en Google TV

Natuurlijk hebben we allemaal onze favoriete YouTube-momenten, van onze favoriete (professioneel geproduceerde) videoclips tot amateurvideo's van skateboards of dansende Star Wars-fans.

"Onze grootste uitdaging is ervoor te zorgen dat we niet te veel dingen proeven," vertelde Chad Hurley, mede-oprichter en CEO van YouTube, aan Reuters.

Hurley voegde eraan toe dat YouTube zich richt op sociale netwerken en laat zien wat je vrienden hebben bekeken en waar ze naar kijken.

Hij merkte ook op dat houders van rechten steeds sympathieker werden voor fans om korte fragmenten van hun shows te bekijken en te vermarkten, en voegde eraan toe "hoewel veel van hen misschien niet uitkomen om zakelijke redenen."

Hoewel hij stevig hecht aan de financiële gegevens van YouTube, zeggen analisten dat YouTube zelfs dit jaar voor het eerst zelfs kan breken.

James L. McQuivey, analist bij Forrester, zei dat YouTube's Vevo-partnerschap met muzieklabels "echt een van de eerste legitimeringen van YouTube als commercieel platform is".

We verwachten meer te horen over Google's plannen en strategie op langere termijn voor YouTube (en Google TV) op de jaarlijkse I / O-ontwikkelaarsconferentie van deze week in San Francisco.

Via de New York Times en YouTube-blog