YouTube heeft aangekondigd dat het moet investeren in originele indie-inhoud voor de site, waardoor er een coole distributie van $ 5 miljoen ontstaat voor een aantal onafhankelijke films.

Dit is een enorme verandering in de manier waarop YouTube in het verleden heeft gewerkt. Het wacht meestal op iemand anders om de inhoud te maken en te uploaden, maar nu gebruikt het zijn eigen geld om indie-filmmakers te betalen voor het maken van films en andere inhoud voor exclusief gebruik op de site..

Creativiteit op een schoen-string

"Ons doel is om het creëren van nieuwe ideeën en productiemodellen van enkele van onze meest innovatieve en originele contentpartners te katalyseren", aldus George Strompolos van YouTube over het nieuwe initiatief.

"We zijn verbaasd over de creativiteit en vindingrijkheid van veel van onze partners, waarvan sommigen met kleine budgetten ongelooflijke video's produceerden, substantiële inkomsten genereerden en een publiek besturen dat dat van netwerktelevisie evenaart".

Deze nieuwe subsidieregeling is vergelijkbaar met de Musicians Wanted-service die YouTube in maart introduceerde.

Beide schema's zijn momenteel alleen toegankelijk voor inwoners van de VS, maar als ze als succesvol worden beschouwd, zien we misschien een deel van het geld van YouTube om onafhankelijke filmmakers in het VK te helpen.

Via de CMU-website