Veteraan YouTubers met iOS-apparaten zullen blij zijn om de meest recente update (v. 1.2.1) aan de YouTube-app te leren en eindelijk de functionaliteit "send to TV" toe te voegen.

Met de update kunnen iPhone 5-, iPad 4- en iPod touch-gebruikers hun mobiele apparaten koppelen aan een televisie met Google TV, waardoor het mogelijk is om inhoud vanaf de computer naar een ander apparaat te streamen..

De functie was al beschikbaar op Android, maar in ieder geval is er nu nog een functie die iOS-gebruikers kunnen claimen als hun eigen functie.

Stream lijn

Hoewel er slechts een handvol met Google TV compatibele sets op de markt is, zijn er nog meer fabrikanten die dergelijke apparaten klaar maken voor later dit jaar.

Gelukkig, als je geen compatibele HDTV hebt, kun je met de YouTube-app ook je mobiele apparaat koppelen met een Xbox 360 of PlayStation 3, hoewel het proces niet zo eenvoudig is op de spelconsoles.

Met de nieuwe functie "verzenden naar tv" kan zelfs iemand anders op hetzelfde Wi-Fi-netwerk bepalen wat er wordt gestreamd, of nieuwe inhoud toevoegen aan een afspeellijst.

De toevoeging van iOS-apparaten voor deze functie is erg logisch voor YouTube, aangezien meer dan 25 procent van de weergaven nu afkomstig is van mobiele gebruikers.

Met bedrijven als Bang en Olufsen, LG, Panasonic, Sony, Philips, Samsung, Sharp, Toshiba, Vizio en Western Digital allemaal aan boord van de Google TV-trein, zien we ongetwijfeld zelfs een kruis-compatibiliteit tussen mobiele apparaten en televisie. de toekomst.