Wat is een dinsdag zonder een klein YouTube-nieuws?

De favoriete videoviewer van iedereen heeft vandaag twee grootse aankondigingen, één iets meer over het goede nieuwsspectrum dan de andere. We beginnen eerst met het slechte nieuws.

YouTube introduceert 'Bumper-advertenties', in feite reclames van zes seconden die, hoewel licht verteerbaar, niet kunnen worden overgeslagen.

Normaal en genadig kun je na vijf seconden langere advertenties op YouTube overslaan, maar dit is niet het geval met Vine-Length Bumper-advertenties.

YouTube is gericht op mobiele gebruikers en raadt adverteerders aan om 'kleine haiku's van videoadvertenties' te gebruiken als onderdeel van een grotere campagne, dus zoek naar merken die voor je ogen beginnen te komen met clips van verschillende lengten voor dezelfde producten.

Bumperadvertenties gaan vanaf mei naar telefoons en tablets, dus geniet van de mogelijkheid om over te slaan zolang het kan.

Slimmere aanbevelingen

Nu voor het betere nieuws.

De iOS- en Android-apps van YouTube ontvangen een bijgewerkte startpagina die volgens de site zal zorgen voor gemakkelijker ontdekken van video's.

Afbeeldingen voor video's zijn prominent aanwezig - geen piepkleine thumbnails om naar te kijken.

Het nieuwe ontwerp wordt ondersteund door relevante, gepersonaliseerde aanbevelingen op basis van wat u in het verleden hebt bekeken. YouTube zegt dat het is afgetapt op diepe neurale netwerktechnologie om je video's te laten zien op basis van patronen op basis van je kijkgedrag. Het zal, zoals elk goed neuraal netwerk, mettertijd slimmer worden.

Het nieuwe aanbevelingssysteem is blijkbaar behoorlijk bedreven in het ophalen van nieuwe video's van kanalen waarop je bent geabonneerd, dus verwacht nieuwe clips van mensen die je al bekijkt sneller te zien.

  • Top 5 beste gratis YouTube-converters