Google heeft aangekondigd verschillende deals te hebben gesloten voor zijn video-arm YouTube met onder meer Sony en andere providers om films en tv-programma's op de site te laten zien.

De gigant voor video-hosting heeft Sony Corp voor films en tv in de zak gestopt, evenals 11 andere partners om de hoeveelheid legitieme content van de grote Hollywood-namen aanzienlijk te vergroten, zoals die van MGM en Lionsgate.

YouTube heeft ook aangekondigd dat het samenwerkt met Disney om geselecteerde aanbiedingen van ABC en ESPN aan te bieden.

De nieuwe inhoud bevat wat advertenties van YouTube, ongeacht of deze naast de video staan ​​of vóór of tijdens de video zelf. Google liet ook doorschemeren dat het er misschien naar uitzag om een ​​betaling voor een aantal premium-inhoud te eisen omdat het manieren zou vinden om inkomsten te genereren met de populaire site.

Dum-dum-dum-dum, klik klik

De nieuwe deal, waarbij films als The Addams Family beschikbaar zijn om online te bekijken, heeft mogelijk maar een beperkt aanbod, maar Google is van plan de nieuwe deals te gebruiken om meer inhoud voor de toekomst te verleiden.

"We denken dat de prime-time slot van de toekomst heel veel door de gebruiker is geprogrammeerd", zegt Shiva Rajaraman, senior productmanager voor YouTube.

Google zal waarschijnlijk in de nabije toekomst vechten voor meer deals in de Hollywood-wereld, nu het zich zorgen begint te maken over de groeiende populariteit van de BBC iPlayer en Hulu in de VS, die beide premium content bieden die beschikbaar is voor streaming.

Via NY Times