YouTube heeft aangekondigd dat het beginnende muzikanten de kans biedt om geld te verdienen op de site, met zijn nieuwe sectie Musicians Wanted.

Het partnerprogramma werd aangekondigd bij SXSWi en ziet de video-uploadsite van Google in de steek gelaten worden en komende bands negeren hun vaardigheden online, met de kans dat hun populariteit hen geld oplevert.

"Of je nu hiphop, folk, noise-rock, jazz of een genre van je eigen uitvinding maakt, we zijn op zoek naar alle soorten originele muziekvideo's", legt YouTube Music Manager Michele Flannery uit.

Advertentie-uitgaven

Om Musicians Wanted te bereiken, moet je je aanmelden via het partnerprogramma van de site.

Als je dan door YouTube wordt geselecteerd, heb je je eigen speciale pagina waar je gig-lijsten, links naar het kopen van je muziek en je live video's en muziek kunt toevoegen.

Om geld van de site te krijgen, krijgt u de 'meerderheid' van advertentie-inkomsten. En je krijgt ook een deel van het geld als je muziekvideo is ingesloten op andere sites.

Dus, als je niet bent ondertekend en geld nodig hebt, klinkt Musicians Wanted ideaal. Zorg er wel voor dat je muziekvideo's eigenlijk video's zijn - omdat statische clips niet worden geaccepteerd.

Er is een waarschuwing. De service lijkt op dit moment alleen in de VS te zijn. We hopen dat het binnenkort internationaal zal worden uitgerold, omdat het lijkt alsof de site een winnaar is.

Via Wired