Bijwerken: Het is aan het licht gekomen dat YouTube technisch misschien geen muziek blokkeert van labels die niet akkoord gaan met de voorwaarden ervan. Het gaat ze gewoon niet betalen.

Verschillende publicaties (via Engadget) schrijven dat labels die niet akkoord gaan met de nieuwe YouTube-voorwaarden hun artiestenkanalen de komende dagen zullen blokkeren. Vevo-clips en door fans geüploade inhoud werken nog steeds, dus je kunt nog steeds video's van Drake-nummers "kijken" met alleen maar teksten die in en uitlopen tegen een gekleurde achtergrond (of, beter nog, een foto van Drake zelf).

Dat is allemaal goed en wel, behalve als een label zich niet aanmeldt bij de betaalde laag van YouTube, verdient de artiest geen geld als zijn nummers zo worden gespeeld.

Bovendien zal YouTube de copyright-algoritmen niet gebruiken voor labels die geen bal spelen, wat inhoudt dat ze zelf inbreukmakende inhoud moeten bijhouden en zelf om verwijdering moeten vragen.

Origineel verhaal hieronder ...

Muziekvideo's van artiesten op een aantal van de grootste onafhankelijke platenlabels verdwijnen van YouTube nadat de bedrijven niet akkoord zijn gegaan met de voorwaarden voorafgaand aan de lancering van een nieuwe abonnementsservice.

The Financial Times meldt een "massale opsomming" van video's van artiesten als Adele, Arctic Monkeys en Jack White "binnen enkele dagen", aldus het hoofd van YouTube Robert Kyncl.

Zoals geruchten vorige maand, YouTube begint de video's te blokkeren van labels, vermoedelijk 10% van de artiesten te vertegenwoordigen, weigert mee te spelen te midden van beschuldigingen dat Google lowballing en misbruik maakt van zijn dominante positie op de markt.

Kyncl bevestigde de doodstraf aan de Times: "Hoewel we wilden dat we een slagingspercentage van 100% hadden, begrijpen we dat dit waarschijnlijk geen haalbaar doel is en daarom is het onze verantwoordelijkheid aan onze gebruikers en de industrie om de verbeterde muziekervaring te starten."

Eerlijk loon?

Volgens de FT brengt de nog niet aangekondigde abonnementsservice 'Music Pass' leden een maandelijks bedrag in rekening om advertentieloze muziek op elk apparaat te ontvangen, met offline muziek ook beschikbaar.

Google heeft Mashable bevestigd dat de nieuwe abonnementslaag inderdaad van start gaat. Een woordvoerder zei: "We voegen hiervoor op abonnement gebaseerde functies voor muziek op YouTube toe - om onze muziekpartners nieuwe inkomstenstromen te bieden naast de honderden miljoenen dollars die YouTube elk jaar voor hen genereert. dat honderden grote en onafhankelijke labels al samenwerken met ons. "

Terwijl de overgebleven labels, waaronder XL Recordings en Domino, op zoek zijn naar een betere deal, zei Kyncl dat YouTube hen 'eerlijk en consistent betaalt met de industrie'.

Het rundvlees van sommige labels is echter niet waarvoor ze betaald krijgen, maar wat ze niet zullen krijgen. Eén manager claimde de voorwaarden die Google aanbood "liet YouTube toe om zijn gratis niveau aanzienlijk te verbeteren".

  • Bekijk onze bijgewerkte recensie van Google Glass