Een bloedige oorlog tussen twee Mexicaanse drugskartels is overgeslagen op de online videosite YouTube. Drugsrivalen hebben zichzelf gefilmd en leden van rivaliserende bendes gefolterd en vermoord en vervolgens clips op internet gezet.

Reuters meldde dat duizenden mensen in 2006 in Mexico zijn omgekomen na vuile gevechten tussen verschillende drugssmokkelfacties. In sommige gebieden in het noorden van Mexico wordt de vrede regelmatig verstoord door gevechten; de lichamen van vele politieagenten en soldaten die zijn gestuurd om de ergste gebieden te controleren, zijn ook vermoord en verminkt door kartels.

Blijkbaar is in een video een wraakzuchtige politieman te zien die een bendelid verslaat dat wordt gezien als bedelend voor zijn leven. Vermoedelijk zijn de gebeurtenissen gefilmd door rivaliserende kartelleden.

Reuters vermeldt in zijn rapport dat één YouTube-video, die een man laat zien die door rivaliserende handlangers in het hoofd wordt geschoten, meer dan 280.000 keer bekeken is.

De meeste beledigende video's worden uiteindelijk verwijderd door YouTube-functionarissen wanneer de clips door kijkers als ongepast worden gemarkeerd, maar de clips worden binnenkort opnieuw geüpload of vervangen door nieuwe huiveringwekkende moordvideo's.

Dus het lijkt erop dat het omgaan met auteursrechten niet de enige zorg is die YouTube nu heeft. En hoewel de gewelddadigheden die in deze video's worden weergegeven vervelend zijn, zijn ze ook zorgwekkend populair bij kijkers.