Als u door YouTube-opmerkingen scrolt, krijgt u soms het gevoel dat alle positiviteit uit het internet is gesnoven, vervangen door vitriool en dubieuze grammatica.

Wanhoop echter niet - je weet het misschien niet, maar op YouTube zijn er vrijwillige gebruikers die goed willen doen en van het gebruik van de site een betere ervaring voor iedereen maken..

Ze doen dit op grote en kleine manieren, van ondertiteling van video's tot het melden van video's die de richtlijnen van de community schenden en nuttig advies geven op de helpforums van de site. En nu geeft YouTube deze gebruikers meer hulp om het videoportaal schoon en vriendelijk te houden.

Trek je cape aan

In een poging om deze gebruikers te belonen voor wat waarschijnlijk wel eens als onzinnig werk gaat lijken, heeft YouTube besloten om een ​​programma met de naam YouTube Heroes te introduceren.

YouTube Heroes is geïnspireerd door, en zal worden uitgebreid, het succes van YouTube's Trusted Flagger-programma, dat meer rapportagemogelijkheden gaf aan gebruikers die regelmatig en betrouwbaar community-richtlijnen meldden die opmerkingen en video's schonden.

Op dit moment is YouTube Heroes alleen beschikbaar voor een 'selecte groep bijdragers uit de hele wereld die een geschiedenis hebben van hoogwaardige communitybijdragen'. Voor iedereen die deel wil uitmaken van de community, is er ook een aanmeldingsproces en YouTube zegt dat ze geleidelijk meer bijdragers zullen toelaten.

Metamoderatie

Als je een YouTube-held wordt, wat krijg je dan? Nou, je krijgt je eigen community-site, los van de hoofdsite van YouTube, waar je je bijdragen kunt volgen. (Denkt iemand anders iets in dat lijkt op SHIELD Headquarters?)

Dit is echter meer dan een basisforum. YouTube Heroes zijn onderverdeeld in niveaus en ze kunnen punten verdienen om te stijgen door de site nauwkeurig te modereren en bij te dragen.

Er zijn 5 niveaus van YouTube Hero, en naarmate gebruikers meer levels spelen, krijgen ze meer mogelijkheden, zoals massale signalering, direct chatten met YouTube-teamleden en modereren op de Heroes-communitysite zelf. Metamoderatie.

Het is belangrijk op te merken dat de YouTube Heroes-community alleen bedoeld is als aanvulling op het bestaande officiële YouTube-moderatieteam. Helden kunnen alleen mogelijke communityschendingen melden en YouTube heeft nog steeds het laatste woord als het gaat om de beslissing om inhoud te verwijderen.

Ben je geïnteresseerd om je deel te doen? U kunt hier solliciteren.

  • Welke telefoon heeft de beste batterij om YouTube te bekijken??