YouTube heeft Jaunt VR vicepresident Scott Broock aangenomen als de 'Global VR Evangelist', wat suggereert dat het bedrijf een grotere push zou kunnen maken voor virtual reality.

Broock, die zijn nieuwe positie aankondigde via Twitter, werkte eerder als een VR-evangelist - een term om te overwegen of je je cv aan het updaten bent, naar onze mening - voor Jaunt VR.

Jaunt, een in Californië gevestigd bedrijf, is gespecialiseerd in de productie van virtual reality, met name VR-compatibele originele filmcontent en de NEO - een camerasysteem dat is ontwikkeld voor het maken van 360-graden video's.

Broock creëerde ook content voor organisaties zoals ABC News, Nickelodeon en WIRED, met ervaring in het ontwikkelen van televisieprogramma's en videoprojecten met meerdere platforms.

Hoewel er weinig anders is onthuld naast de nieuwe titel van Broock, kan het inhuren van een VR-producer aangeven dat YouTube mogelijk bewegingen maakt met Google Cardboard en in de toekomst waarschijnlijk meer virtual reality-content produceert.

Het nieuws komt direct nadat Apple hints liet vallen met belangstelling voor virtual reality, waardoor bedrijven zoals Google, HTC en Oculus hun spel op de VR-markt verder konden opvoeren.

Techradar vroeg Google om commentaar op de rol van Broock. Hoewel het bedrijf zijn contract bij het YouTube-inhoudsteam heeft bevestigd, maar geen andere details heeft aangeboden.

  • YouTube gaat all-in met video's die geschikt zijn voor VR