YouTube heeft vandaag aangekondigd dat de nieuwste app, YouTube Music, beschikbaar is om te downloaden voor iedereen die graag gebruik maakt van de voornamelijk op video gerichte service als hun persoonlijke jukebox.

YouTube Music is speciaal ontwikkeld voor het afspelen en ontdekken van muziek en brengt luisteraars en artiesten een stap dichterbij door voortdurend nieuwe aanbevelingen, aangepaste afspeellijsten en zelfs een "Daily 40" -functie te bieden die de nieuwste grafiek-toppers benadrukt.

YouTube Music is ook compatibel met de premium YouTube Red-service. Rode abonnees krijgen een uitgebreide ervaring compleet met ad-free video's, offline luisteren, een alleen-audiomodus en achtergrondgeluiden, zodat de melodieën niet stoppen wanneer het scherm van uw telefoon of tablet wordt uitgeschakeld of uw schakel-apps.

"De app geeft je ook volledige toegang tot een van de rijkste muziekcatalogi op aarde", zegt T. Jay Fowler, directeur productmanagement, in een officiële blogpost. "Je kunt snel muziekvideo's, tracks, artiesten en albums vinden, maar je ziet ook alle remixes, covers, songtekstvideo's en concertafbeeldingen die YouTube te bieden heeft."

YouTube Music is gratis te downloaden via de App Store en Google Play Store en nieuwe gebruikers krijgen 14 dagen gratis een proefversie van YouTube Red, zodat je muziek zonder beperkingen kunt uitproberen. Daarna kan YouTube Music worden uitgevoerd zonder Red-abonnement, maar het kost $ 9,99 per maand om de advertenties weg te houden.

  • Lees de Apple Music-recensie van techradar