U kunt al digitale films kopen en huren via Google Play Movies & TV, aankopen die ook in YouTube worden weergegeven als u bent ingelogd met hetzelfde account. Nu lijkt het erop dat YouTube ook hele films gratis aan zijn portal toevoegt, met een paar advertenties die onderweg zijn ingesloten om de service te helpen financieren.

Verwacht echter niet het nieuwste Hollywood-tarief - zoals AdAge meldt, omvatten de films Rocky, The Terminator en Legally Blonde. Goede films om je door een zaterdagavond te helpen, maar niet de meest actuele films.

Het lijkt erop dat de beschikbare filmselectie op het moment van schrijven alleen in de Verenigde Staten wordt aangeboden, hoewel deze op tijd kan worden uitgebreid naar andere regio's. Als je een YouTube Premium-abonnee bent, zou je de films moeten krijgen zonder enige reclameboodschappen - nog een extraatje voor elke maand een abonnementsprijs inleveren.

Gelegenheid voor iedereen

De verhuizing is logisch voor studio's die nog wat centen uit hun oudere backcatalogi willen halen, en voor YouTube die aantrekkelijkere inhoud voor zijn platform wil. Voorlopig testen YouTube en zijn partners echter alleen de wateren, met tot nu toe slechts ongeveer 100 films beschikbaar via het schema.

"We zagen deze mogelijkheid gebaseerd op de vraag van gebruikers, naast het aanbieden van betaalde films," vertelde Rohit Dhawan van YouTube aan AdAge. "Kunnen we films met advertenties gratis aan de gebruiker aanbieden? Het is ook een mooie kans voor adverteerders."

Verderop in de rij zegt YouTube dat het andere mogelijkheden biedt aan filmproducenten, zoals gesponsorde en exclusieve screenings via de site. In de tussentijd kun je op YouTube gratis jagen en zien wat je kunt vinden - je hoeft misschien niets te betalen voor je volgende filmavond.

  • 4K-filmupgrades kunnen naar Google Play Movies gaan

Via TechCrunch