YouTube heeft aangekondigd dat het automatische ondertiteling aan zijn video's toevoegt dankzij automatische spraakherkenning (ASR) -technologie.

De zet is om het gemakkelijker te maken om bijschriften voor video's te maken. Hoewel ondertitels al een tijdje op de site staan, betekent de uitrol van ASR-technologie dat het de pijn wegneemt om ondertiteling op een scherm te plaatsen.

Onderschrift wedstrijd

Er zijn nu twee manieren om dit te doen: Auto-timing en Auto-Onderschriften. Om Auto-timing te gebruiken, moet je een transcript van de video in tekstvorm uploaden en YouTube zal dit in gesynchroniseerde ondertitels veranderen.

De tweede manier is Auto-onderschriften. Dit wordt gebruikt voor een reeks van de kanalen van de site, waaronder National Geographic, Demand Media en de meeste Google-kanalen.

Hier zal de ARS de audio transcriberen en in ondertitels plaatsen.

Hoewel deze technologie nog in de kinderschoenen staat, heeft YouTube grote plannen, met als doel 'overal video's toegankelijk te maken (internet, mobiel, tv) en voor iedereen (andere landen, talen, alternatieve toegangsmodi).'