YouTube heeft je altijd toegestaan ​​om geselecteerde items uit je kijkgeschiedenis te verwijderen, maar nu kunnen Android-gebruikers een stap verder gaan. Met de nieuwe incognitomodus van de YouTube-app kun je video's bekijken zonder ooit een digitaal spoor van bewijs achter te laten (je IP-adres wordt nog steeds geregistreerd, dus het is waarschijnlijk het beste dat je niet gek wordt op het werk).

Om de incognitomodus in de YouTube-app te starten, tikt u op uw accountpictogram. Hier vindt u 'Schakel Incognito in' net boven de instellingenkog. Vanaf dit punt wordt uw kijkgeschiedenis niet opgenomen.

Hoewel het leuk is dat YouTube de stiekeme functie introduceert, moet worden gezegd dat het een beetje gebrekkig is in de uitvoering ervan. Als u bijvoorbeeld probeert om naar leeftijdsbeperkte inhoud te kijken terwijl u Incognito gebruikt, moet u de modus uitschakelen en opnieuw inloggen bij uw account, waardoor de functie feitelijk enigszins zinloos wordt.

Hallo en welkom bij de Incognito-video

In feite biedt het inschakelen van de incognitomodus exact dezelfde YouTube-ervaring die je zou krijgen als je helemaal geen aanmelding meer zou doen - samen met een onvermogen om volwassen inhoud te bekijken, kun je geen opmerkingen maken, zoals favorieten toevoegen of abonneren op kanalen.

Dat gezegd hebbende, het proces van het uitschakelen van de functie en het terugkeren naar uw gewone account gaat veel sneller dan het gebruikelijke inlogproces te doorlopen..

Als je om een ​​of andere reden wanhopig bent om je obsessieve kijk op gezinsvriendelijke content geheim te houden voor degenen die je na staan ​​(misschien schaam je je voor het binganeren van al die Bieber-video's), dan doet de Incognito-modus van YouTube het goed.

Hoewel de incognitomodus al beschikbaar is in de Android YouTube-app (versie 13.25.56), is er nog steeds geen woord over wanneer de iOS-versie wordt bijgewerkt met de functie, maar we verwachten dat dit snel zal zijn. We zullen u meer informatie geven wanneer deze zich ontwikkelt.

  • De beste VPN voor YouTube in 2018