YouTube heeft aangekondigd dat het de videopagina opnieuw heeft ontworpen, zodat deze eenvoudiger te bekijken en sneller te gebruiken is.

Het grootste probleem met de interface van YouTube is dat het soms rommelig aanvoelt. Google weet dit en daarom heeft het 'nieuw jaar, nieuwe look' gedacht.

"We zijn verheugd om het eerste grote voorbeeld te onthullen van onze inspanningen om de videopagina te vereenvoudigen en te stroomlijnen om de best mogelijke kijkervaring te bieden", zei YouTube in een blog.

"Om deze nieuwe look te bekijken hoeft u zich alleen nog maar aan te melden. Gebruik de opt-outlink bovenaan de nieuwe videopagina om terug te keren naar de oude videopagina..

"We zullen de opt-in binnenkort gemakkelijker toegankelijk maken, maar we wilden onze meest gepassioneerde gebruikers een kans geven om er vroeg mee te experimenteren."

Lijst met functies

Onze selectie van de beste nieuwe functies zijn:

Gestroomlijnd uiterlijk en functionaliteit YouTube heeft besloten de ster van video te maken door de pagina er "ingetogender, rustiger en eenvoudiger" te laten uitzien - perfect voor het bekijken van The Greatest Freakout Ever.

Gereedschappenbalk opschonen Acties zijn nu gegroepeerd, dus er is niet veel te zien om je ogen af ​​te wenden wanneer je een kat in een wasmand ziet hangen.

Vereenvoudigde binaire beoordelingen In plaats van video's van vijf te beoordelen, kun je nu eenvoudig een video leuk of niet leuk vinden. Geweldig om het nummer 'Just Say No' van de Grange Hill als Like te waarderen!

Nieuwe bedieningselementen voor sizing en videokwaliteit U kunt de video nu op een groter formaat bekijken en wanneer u dat formaat hebt gekozen, wordt de optimale kwaliteit automatisch voor u gekozen. Perfect om de trailer van de Clash Of The Titans in HD te zien en op een grotere, niet-volledige schermgrootte

Zoekresultaten op de pagina De zoekbalk van YouTube staat nu op elke pagina, dus flitsen is niet nodig en ten vierde. Het beste is dat de zoekresultaten verschijnen en dat de video blijft spelen is een kleine vorm.

Schitterend dan voor het zoeken naar 'comedy fall' en het vinden van een geniale video van fietstochten.

Om de nieuwe functies in actie te zien, richt je je browser op http://youtubeukblog.blogspot.com.

Of bekijk de video hieronder die is uitgerust met alle nieuwe functies.