YouTube heeft een aantal bewerkingsfuncties voor de site onthuld, waarmee gebruikers hun video's kunnen aanpassen en een aantal effecten kunnen toevoegen.

In een beweging die totaal logisch is - en iets dat al lang geleden had moeten worden geïmplementeerd - kunnen gebruikers nu hun clips op de site inkorten, en wankele beelden stabiliseren, de kleuren en het contrast versterken en zelfs de video geven een geheel nieuwe look.

Met de nieuwe functies zien we eindelijk de vruchten van YouTube's overname van het beeldbewerkingsbedrijf Green Parrot in maart.

Kleur me slecht

YouTube heeft het heel gemakkelijk gemaakt om je beeldmateriaal te bewerken. Het enige dat u hoeft te doen, is naar de pagina Mijn video's gaan en de knop Video bewerken gebruiken.

In een leuk klein knipoogje naar eigenaars Google heeft YouTube een kleurcorrectieknop met één klik toegevoegd, waarvan de naam is gebrandmerkt als Ik doe een gok.

Als u een meer dramatische verandering in uw afbeeldingen wilt, zijn er een aantal filters die u kunt gebruiken.

Deze zijn ontwikkeld in samenwerking met Picnik, een fotobewerkingssite en laten je je opnames veranderen in: Zwart en Wit, Kleurproces, Lomo-achtig, Thermisch en Cartoon.

De nieuwe functies worden deze week wereldwijd uitgerold, dus houd de site in de gaten om te zien of ze in uw regio zijn terechtgekomen.

In een metatocht heeft YouTube zijn eigen video gemaakt over het bewerken van video's met YouTube, die je hieronder kunt zien.