Van muziek tot live tv, YouTube heeft een lange weg afgelegd in de twaalf jaar sinds de lancering.

En omdat het streamingplatform van Google blijft groeien en geen plek meer is om eindeloze kattevideo's te bekijken, kondigt de service belangrijke esthetische wijzigingen aan en zijn er nieuwe functies onderweg.

Vanaf vandaag implementeert YouTube wijzigingen in de gebruikersinterface, samen met een nieuw logo dat is ontworpen om het 'buismerk leesbaar te houden voor zowel desktop als mobiel'..

Aan de mobiele kant ondersteunt YouTube nu verticale video, waardoor kijkers een schermvullende weergave krijgen zonder hun apparaten zijwaarts te hoeven draaien of met gigantische zwarte balken aan de zijkant te moeten omgaan.

(Afbeelding: © YouTube)

Daarnaast zijn de tabbladen voor navigatie en het bekijken van inhoud opnieuw ingedeeld om het vinden van uw favoriete video's eenvoudiger te maken.

Voor diegenen die van YouTube op desktop genieten, is de mogelijkheid om de afspeelsnelheid van je video te regelen ook mobiel - een zegen voor diegenen die misschien een uur lesvideo willen maken in een spoedcursus van 30 minuten.

Over desktop gesproken, de niet-mobiele versie van YouTube krijgt ook een Material Design-makeover voor een algehele schonere, soepelere look.

een manier achterstallige bonus van dit nieuwe ontwerp is het 'donkere thema', waarmee de grimmige witte achtergrond van de desktopsite een donkere grijstint wordt.

Hoewel YouTube beweert dat dit een meer "filmische" ervaring creëert, waarderen we het alleen maar om oogvermoeidheid te kunnen verminderen van het brandende witte licht wanneer een vriend ons laat in de nacht een link stuurt die je zeker moet zien..

Je kunt precies zien hoe YouTube zal veranderen voor mobiel en desktop (om een ​​kijkje te nemen in Dark Theme in actie) in de onderstaande video:

  • Hoe YouTube-video's gratis op uw pc te downloaden