De ontwerpers van YouTube waren druk bezig en kregen de startpagina van de site nog een nieuwe re-jig.

Ze hebben de veranderingen in een blog vandaag aangekondigd en uitgelegd dat de nieuwe look erin bestaat 'beter weer te geven wat momenteel populair is op YouTube'.

De drie belangrijkste wijzigingen omvatten een stroomlijning van de 'Spotlight-video's', een verbeterde sectie 'Video's die nu wordt bekeken' en een nieuw 'Populairst'-segment.

Nieuw gedeelte

'Spotlight-video's' is gestroomlijnd en krijgt meer aandacht op de startpagina. Deze video's worden uiteindelijk gegroepeerd rond thema's.

'Video's die nu worden bekeken' is blijkbaar verbeterd, zodat het de video's die in populariteit op de site toenemen sneller en beter laat zien.

Ten slotte is 'Most Popular' een nieuwe sectie die is bedoeld om 'een groter aantal video's te helpen opzoeken'.

Gezien het feit dat er nog steeds een 'Meest bekeken' en 'Meest favoriete' videogedeelte is, kan dit de gebruikers die naar de site kijken alleen maar verwarren..

De blog concludeert: "Zoals altijd houden we het gebruik van de pagina bij, zodat we ervoor kunnen zorgen dat je altijd interessante video's kunt vinden wanneer je naar YouTube komt."

Dit is goed nieuws voor de Britse comedian Peter Serafinowicz die vandaag met een knipoog op Twitter zei: "Eindelijk klaar met het bekijken van elke YouTube-video." Een aantal goede dingen, maar een hoop rotzooi. "