De iMac Pro is een uitstekende, maar erg dure, professionele werkstation-pc, maar het lijkt erop dat als het kapot gaat, het mogelijk is dat Apple het moeilijk krijgt om het te repareren.

Populair YouTube-kanaal, Linus Tech Tips, heeft een video geplaatst (die je hieronder kunt bekijken), die beweert dat nadat de iMac Pro van het team beschadigd was tijdens het maken van een video, deze naar een Apple Store werd gebracht die toen weigerde om het te repareren.

Een e-mail van een Apple-ondersteuningsadviseur legde uit dat het niet kon worden gerepareerd vanwege de beperkte beschikbaarheid van vervangende onderdelen. De beweringen van Linus Tech Tips zijn behoorlijk vernietigend, maar ze zijn ook vrij licht op details, dus hebben we zelf contact opgenomen met Apple's klantenservice en geïnformeerd dat het iMac Pro's wel repareert, maar dat de reparatie afhankelijk kan zijn van de omvang van de schade en of de onderdelen nog steeds worden vervaardigd.

Een tekort aan onderdelen?

De redenering die Linus Tech Tips werd gegeven, klinkt alsof het legitiem kan zijn, en sluit aan bij wat ons is verteld. Vanwege de prijs en de krachtige componenten die worden gebruikt, is de iMac Pro door zijn definitie een nogal nicheproduct, dus het zou logisch zijn dat Apple niet veel onderdelen zou hebben die rondslingeren.

De iMac Pro is eind vorig jaar echter gelanceerd, dus we zouden graag denken dat er een manier was om de onderdelen te laten vervangen, omdat aanvankelijke voorraadschaarste geen probleem meer zal zijn. Het is duidelijk dat Apple bepaalde elementen van de iMac Pro kan vervangen, maar het lijkt ons dat het scherm (dat beschadigd was) een vrij essentieel onderdeel is om vervangingen op voorraad te hebben.

Gezien de prijs van de iMac Pro, en het feit dat het een werkstation is dat is ontworpen voor professionals wiens werk en levensonderhoud afhankelijk zijn van het hebben, als Apple niet in staat is om het te repareren, is dat redelijk onvergeeflijk.

Er moet echter op worden gewezen dat terwijl het scherm zichtbaar beschadigd was door een val, in de hieronder gepubliceerde video Linus Tech Tips ook toegaf dat het printplaat en de voedingseenheid ook moesten worden vervangen, wat suggereert dat het reparatieproces behoorlijk complex zou kunnen zijn en prijzig.

Aangezien de Apple Insider-website berekend is, zouden de kosten voor het bevestigen van het scherm, de logicaraad en de voedingseenheid, evenals het betalen voor arbeid, uiteindelijk aanzienlijk meer kunnen bedragen dan de oorspronkelijke prijs van de iMac Pro. Dit zou betekenen dat Apple of een reparatiewerkplaats van derden niet bereid zou zijn het te repareren.

Dit is informatie die door Linus Tech Tips wordt rondgerekt of helemaal niet wordt genoemd.

Apple heeft blijkbaar Linus Tech Tips verteld contact op te nemen met een door Apple erkende Apple-serviceprovider om het te repareren, wat ook weigerde het apparaat te repareren, dit keer met vermelding dat Apple geen certificeringscursussen heeft aangeboden voor het repareren en repareren van iMac Pro's.

Het lijkt er echter op dat Apple een online training- en leerhulpmiddel ter beschikking heeft om iMac Pro's te repareren, met serviceonderdelen die sinds januari beschikbaar zijn voor het werkstation. Een verklaring hiervoor kan zijn dat de betreffende reparatiewerkplaats Linus Tech Tips zijn certificering nog niet had gekregen, daarom was hij niet bereid om de machine te repareren.

Een andere theorie is dat zelfs als de winkel over de vereiste certificering zou beschikken, deze als excuus zou gebruiken om uit een ingewikkelde en dure reparatie te geraken. In de video zegt Linus Tech Tips niet of het team andere door Apple geautoriseerde serviceproviders heeft geprobeerd.

Garantieproblemen

Een andere reden waarom Apple weigert de iMac Pro te repareren, zou kunnen zijn omdat het niet blij is met hoe het is beschadigd. Het gebeurde tijdens een video waarbij een van de presentatoren voor Linus Tech Tips de iMac Pro uit elkaar haalde en bij het vervangen van het scherm per ongeluk liet vallen.

Apple's bepalingen en voorwaarden voor reparaties zeggen dat het geen producten onderhoudt die beschadigd zijn door “ongeautoriseerde modificatie ... foutieve installatie, reparatie of onderhoud door iemand anders dan Apple of een door Apple erkende serviceaanbieder. "

Zoals de video duidelijk laat zien, is dit precies wat ze deden. Linus Tech Tips is echter niet bezig om de iMac Pro gratis te laten repareren onder de garantie, wat het bovenstaande omvat, maar is bereid om de reparatie volledig te betalen..

MacRumors nam contact op met een bron die dit bevestigde “Geautoriseerde Apple-serviceproviders mogen de service weigeren voor elk product dat door een klant is geopend of aangepast, ongeacht de garantie, zowel om veiligheidsredenen als ter voorkoming van verantwoordelijkheid als het apparaat niet kan worden gerepareerd.”

Het is nu twee maanden geleden dat de iMac Pro van Linus Tech Tips beschadigd was en blijkbaar nog steeds niet is opgelost. Dus, als je een iMac Pro bezit - en dit zou waarschijnlijk vanzelf moeten gaan - probeer het niet te breken, en zeker niet proberen het te openen en het te wijzigen.

Het hele incident heeft het internet gedeeld, waarbij sommige mensen zich aan de zijde van Linus Tech Tips schaarden en anderen het standpunt van Apple begrijpen. Het helpt niet dat de video van Linus Tech Tips zowel opruiend is, Apple beschuldigt van anti-consument zijn, als ook cagey zijn met de fijnere details.

We kunnen ook zien waarom Apple en zijn externe dienstverleners op hun hoede zouden zijn voor zo'n dure reparatie, vooral gezien de manier waarop de iMac Pro is beschadigd. Aan de andere kant, als je zoveel geld uitgeeft aan een apparaat en bereid bent om een ​​bedrag te betalen om het te repareren (zoals Linus Tech Tips beweert), dan zou het opgelost moeten worden.

We spraken met Apple, die geen commentaar geeft op deze saga.

  • Dit is onze keuze van de beste Macs van 2018