YouTube- en Facebook-gebruikers hebben gewogen op de aanstaande algemene verkiezingen, met ongeveer 180.000 gebruikers die stemmen voor welke vragen moesten worden gesteld in het eerste digitale debat in het VK.

Meer dan 5300 vragen werden ingediend door YouTube- en Facebook-gebruikers en uiteindelijk werden de 10 populairste vragen gebruikt.

Digitale economie vragen

Aangezien deze vragen vóór de werden beantwoord Dik van stijl Brown / bigot shenanigans van deze week, er was geen excuses aangeboden door Gordon Brown, maar hij klonk wel op bankieren, mephedrone en interessant had dit te zeggen over de Digital Economy Bill: "Ik denk dat er nog veel meer debat moet zijn over het digitale beleid van de toekomst. "

Dat klinkt alsof de rekening nog niet in steen is gezet.

De vragen waren zeker gericht op een meer jeugdig publiek, met de nadruk op methedrone. De leider van de Liberale Democraten, Nick Clegg, zei over methedrone dat er naar deze dingen moet worden gekeken "op een volledig onafhankelijke wettelijke basis, zodat deskundigen opnieuw dit debat leiden, geen populisme, geen bangmakerij".

Webvideo

Het is misschien niet zo sprankelend als het kijken naar de leiders die zweten onder hete studiolampen in HD, maar de webvideo's laten de politici in een ander licht zien.

Nou, David Cameron en Clegg waren tie-less en - Shock! Verschrikking! - Cameron besloot om zijn vragen buiten te beantwoorden.

Brown koos voor de veilige omgeving van een school waar vermoedelijk niemand met de naam Duffy op het register stond.

Helaas waren enkele vragen die de lijst niet maakten: "Wat is je favoriete type Pokemon?" en "Waar zijn de banen. Waar zijn ze?" Ook "wat is je favoriete eten?"

Als je wilt zien wat er in de digitale debatten is gebeurd, kun je inloggen op www.youtube.com/ukelection en facebook.com/democracyuk.