De advertenties die u op YouTube ziet, staan ​​op het punt om veel specifieker te worden - en als u geluk heeft, misschien zelfs handig - omdat Google nieuwe manieren vindt om promoties te richten met laserprecisie.

Tijdens de Advertising Week-conferentie in New York, legde Google uit dat YouTube nu de op een na populairste zoekmachine in de VS is, achter alleen Google Zoeken. Dat betekent dat het een enorme, momenteel onbenutte pool van informatie over uw interesses en gewoonten heeft.

"Ongeveer 60 procent van de mensen die op Google naar een product zoeken, gaat vervolgens naar YouTube om meer onderzoek te doen", zegt Tara Walpert Levy, vice-president van bureau- en merkoplossingen van het bedrijf..

Ogen naar voren

Google introduceert ook enkele nieuwe soorten advertenties, waaronder 'advertentie-extensies voor video'. Volgens CNBC kunnen dit banners bevatten over filmrecensies met aanvangstijden bij u in de buurt, of downloadlinks op gameplay-video's van Let's Play. Deze links verschijnen onder video's in de mobiele apps van YouTube.

De toename in advertenties komt niet als een verrassing - in maart zei YouTube's muziekgenres Lyor Cohen dat de site gebruikers wilde "frustreren en verleiden" die het gebruiken als een gratis streamingdienst om te betalen voor haar nieuwe YouTube Music-abonnementsservice.

Ondanks zijn enorme publiek begon Google pas sinds vorig jaar adverteerders YouTube-gebruikers te targeten op basis van hun zoekgedrag. Van tevoren waren advertenties specifiek voor het type video dat u aan het bekijken was, maar niet beïnvloed door uw gedrag.

  • De beste gratis YouTube-downloader

Via The Verge