YouTube heeft weer een nieuwe kijk op het 'verhalen'-formaat gelanceerd, in samenwerking met songteksten en informatiesite Genius om een ​​nieuw type presentatie te maken speciaal voor muziek.

Song Stories verzamelt stukjes van interviews en YouTube-inhoud, inclusief videoclips en videoclips, plus feiten en songteksten van Genius. De inhoud wordt gepresenteerd als kaarten, waarop u kunt klikken terwijl u luistert of kijkt als een soort diavoorstelling.

“Een nummer is zoveel meer dan een audiobestand ", zegt Ilan Zechory, medeoprichter en president van Genius." We zijn continu bezig om gebruikers interessante en verrukkelijke informatie te bieden om de muziekervaring rijker te maken. Genius en YouTube, de twee grootste bronnen van muzikale diepe cuts en konijnengaten op de planeet, zijn natuurlijke medewerkers van deze missie.”

Het formaat werkt het beste in de mobiele Genius-apps (voor iOS en Android), maar u kunt het ook op de desktopsite bekijken.

Het is niet de eerste keer dat Genius samenwerkt met een grote muzieksite. In 2016 lanceerde het Behind the Lyrics - speciale afspeellijsten waarmee kunstenaars feiten met luisteraars kunnen delen, inclusief de inspiratie achter hun werk.

Vertel me een verhaal

Verhalen - verzamelingen van hapklare video's en andere media die zijn geoptimaliseerd voor kleinere schermen - zijn op dit moment enorm populair. Met Song Stories voegt YouTube zich bij Facebook, Instagram, Snapchat en haar moederbedrijf Google om gebruikers naar beneden te halen in hun eigen 'konijnenholtes', hun aandacht te trekken en hen aan te moedigen langer te blijven.

YouTube investeert zwaar in het formaat en test momenteel een niet-gerelateerde functie genaamd YouTube Stories waarmee videomakers sets korte video's kunnen verzamelen die boven aan de feeds van hun abonnees worden weergegeven.

  • Haal meer uit je muziek met de beste hoofdtelefoons