YouTube zou op het punt staan ​​een aantal nieuwe kanalen te onthullen die worden gevuld met volledig originele inhouds- en videoprogramma's.

Een bron heeft aan de Wall Street Journal onthuld dat Google een "hele reeks" partnerschappen heeft die nu op zijn plaats zijn, met zowel mediaproductiebedrijven als "bekende persoonlijkheden" - vermoedelijk zullen dit bonafide beroemdheden zijn en niet alleen YouTube-sterren.

Een woordvoerder van YouTube zei dat het "altijd in gesprek is met makers van inhoud en allerlei soorten curators over het opbouwen van doelgroepen op YouTube", maar dat er geen specifieke nieuwe plannen worden opgesteld, die de WSJ posits worden al volgende week onthuld.

Kijkbuis

Het is niet een spel dat Google licht speelt, omdat het blijkbaar meer dan $ 100 miljoen heeft vastgelegd om makers van inhoud aan boord te krijgen, in de hoop dit geld terug te verdienen met advertenties - inkomsten die worden gedeeld met de creatieve partners.

De site zelf kan ook een beetje worden gereviseerd, waarbij de bronnen beweren dat YouTube zal worden "gereorganiseerd" om "channel-centric" te worden, met on-demand video beschikbaar naast originele programma's.

Klinkt een beetje zoals iets dat we ooit als uitgezonden televisie wisten.

Van WSJ