Als je geïnteresseerd bent in het gebruik van YouTube om een ​​kwalitatief hoogstaand perspectief van een actueel evenement te krijgen, veel succes. Voor elke video die het bekijken waard is, zijn er op zijn manier minstens vijf slecht gefotografeerde degenen die dat niet zijn.

Om dat te helpen, werkt YouTube samen met Storyful om YouTube Newswire te maken, een samengestelde service die als het ware de crap doorbreekt door de door de gebruiker ingezonden video's te bekijken die de huidige gebeurtenissen het best illustreren.

Dit is niet alleen een initiatief om de gemiddelde YouTube-bewoners elke dag een paar seconden te redden. Tijdens grote gebeurtenissen in de recente geschiedenis, zoals protesten op het Tahrir-plein, de bombardementen op de Boston Marathon en de aardbeving in Nepal, hebben veel mensen gebruik gemaakt van de videosite om hun perspectieven voor de eerste persoon te delen met de rest van de wereld. Het enige probleem was dat die belangrijke video's de mogelijkheid hadden om nooit ontdekt te worden in de poel van zoveel andere miljoenen video's.

Met Newswire maakt de videosite het gemakkelijker om de video's te vinden die er het meest toe doen, niet alleen voor nieuwsgierige kijkers, maar ook voor nieuwsjournalisten die op zoek zijn naar de meest nauwkeurige weergave van een evenement om hun publiek te voorzien.

De beweegredenen die YouTube heeft geuit om deze service te creëren, hebben me doen geloven dat Newswire voorgoed is. Maar als iemand die een-te-veel-fictieve afbeeldingen heeft gezien van een bedrijf met te veel controle over een bericht, kan ik me niet anders dan zorgen maken over een klein beetje. Ik maak me zorgen om YouTube Newswire een kans te geven als toekomstige gebeurtenissen zich voordoen.