Google rapporteerde een omzetstijging van drie procent in het tweede kwartaal van het jaar, wat mooi overeenkomt met $ 5,52 miljard.

Dit betekent in feite dat als iemand het geluk heeft een aandeel in het bedrijf te hebben, u dan $ 5,05 per aandeel zou moeten ontvangen.

Eric Schmidt, CEO van Google, is duidelijk blij met de resultaten in een verklaring: "We hebben een goed kwartaal achter de rug. Google lijkt zich te stabiliseren ondanks de nog altijd zwakke economische omstandigheden."

Zeer tevreden

Als een stout jochie dat op school eindelijk een gouden ster kreeg, is YouTube op winstbejag van Google gestegen, met de zoekgigant die hoopte (meer biddend) dat de video-uploadsite binnenkort het geld binnenhaalt.

"YouTube is nu op een traject waar we heel blij mee zijn," legt Schmidt uit.

Dit werd ondersteund door de woorden van Patrick Pichette, Chief Financial Officer van Google, die ook opmerkte: "We zijn erg tevreden over zowel de inkomstengroei van [YouTube], die erg belangrijk is voor YouTube, en ... binnen niet al te lange tijd -long-verre toekomst, we zien eigenlijk een zeer winstgevende en goede zaken voor ons. "

Via MacWorld en IT Pro