Je accepteert eerder Uber's hogere prijsstijgingen als de batterij van je telefoon, de Keith Chen van de taxi-app, is onthuld in een podcast. Misschien heeft het iets te maken met het gevoel van paniek dat je raakt als je telefoon op het punt staat te sterven.

De hogere prijsniveaus treden in werking wanneer de vraag groot is: er komen meer chauffeurs op de weg en de extra vraag kan worden voldaan. Blijkt dat het ook enkele interessante dingen over de psychologie van Uber-gebruikers onthult.

Uber bewaakt het batterijniveau van je telefoon, zodat het weet wanneer de energiebesparende modus moet worden geactiveerd, maar het maakt geen gebruik van je situatie. "We gebruiken dat absoluut niet om je een hogere opwaartse prijs te bezorgen, maar het is een interessant soort psychologisch feit van menselijk gedrag," zei Chen..

Taxi voor Uber

We zijn ook meer geneigd om hogere tarieven te betalen wanneer de prijsstijging van de golven 2,1 x in plaats van 2,0 x is - dit heeft alles te maken met de manier waarop ronde getallen een indruk van onnauwkeurigheid of onachtzaamheid geven, blijkbaar.

Hoewel het belangrijkste doel het verstoren van de taxi-industrie is, heeft Uber veel andere ijzers in het vuur: we weten dat het bedrijf bezig is met zelfrijdende autotechnologie, net als Google, en er zijn veel geruchten geweest over verspreiding in de auto. bezorgmarkt ook.

Als je een gewone Uber-gebruiker bent, kan het lijken alsof de taxi-outfit de wereld gaat veroveren, maar het heeft niet zoveel invloed op de levens van de bevolking als je zou denken - een nieuwe enquête gepubliceerd deze week zegt dat slechts 15 procent van de mensen in de VS een app zoals Uber hebben gebruikt om een ​​taxi te krijgen.

  • Wilt u een helikopter bestellen bij Uber?

Het TechRadar-team test Wi-Fi in de auto op de proef: