Het zal je waarschijnlijk niet verbazen om te horen dat een nieuw onderzoek heeft aangetoond dat als het gaat om het vinden van nieuwe medewerkers, vaardigheid met Microsoft Office een essentieel element is geworden in termen van de meest gewaardeerde vaardigheden die werkgevers zoeken.

Het benadrukken van hun Microsoft Office-vaardigheden is een van de belangrijkste dingen die werkzoekenden volgens de IDC-studie kunnen doen, waardoor Office op nummer vier staat in de top 20 van meest vereiste vaardigheden in alle beroepen (niet alleen in de technische industrie).

De drie vaardigheden die Office verslaan, waren mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden - wat nummer één was - gevolgd door probleemoplossing en vervolgens integriteit (niet zozeer een vaardigheid als een eigenschap, maar laat staan). De laatste twee waren slechts een beetje voorsprong op de bekendheid met de productiviteitssuite van Microsoft; dat is hoe belangrijk en alles doordringend de software tegenwoordig is geworden.

Grondig onderzoek

De IDC-studie omvatte ongeveer 76 miljoen vacatures in de VS, dus het is een behoorlijk grondig onderzoek op zijn zachtst gezegd.

Naast de Office-suite op nummer vier, kwam de Microsoft PowerPoint-presentatiesoftware op eigen gelegenheid op nummer 16.

IDC merkte verder op dat bijna een op de acht (12%) van wat het bedrijf 'high-opportunity positions' noemt (de beste banen in termen van voorspelde groei en lonen) vragen om Microsoft Office-gerelateerde vaardigheden. Wanneer u dat aantal combineert met de vacatures met hoge kansen waarvoor Office nodig is, wordt dit cijfer bijna 20%.

Anthony Salcito, vice-president van Worldwide Education bij Microsoft, zei: "Hoewel we de afgelopen drie jaar hebben gezien dat de benodigde vaardigheden voor banen met 68% zijn toegenomen, hebben we ook gezien dat communicatievaardigheden, inclusief vaardigheid in Microsoft Office en PowerPoint, blijven van vitaal belang voor succes op de werkplek. "

Via: Win Beta

  • De beste gratis Microsoft Office-alternatieven 2016