Iedereen die zei 'ze zullen me moeten betalen om een ​​smartwatch te dragen' kan in feite hun wens krijgen, dankzij een nieuw programma aangekondigd op CES 2017 dat miljoenen zal uitbetalen aan gezonde werknemers.

Je zou tot $ 1.500 (ongeveer £ 1.220, AU $ 2.073) per jaar kunnen verdienen dankzij je werk dankzij een uitgebreid oefeningsinitiatief van Qualcomm en UnitedHealthcare.

Naast het uitdelen van wat in miljoenen dollars in totaal is, koppelen de chipmaker en de verzekeringsaanbieder ook werknemers met gratis, op maat ontworpen wearables om het allemaal mogelijk te maken.

Natuurlijk begint het 'gemakkelijke' geld pas te stromen als je bepaalde doelen bereikt voor het aantal dagelijkse stappen dat elke dag wordt genomen.

Hoewel het schema op dit moment alleen in de VS actief is, is er alle kans dat dit naar meer landen kan worden uitgevoerd, aangezien grote chipmaker Qualcomm aan boord is.

De remedie voor wat dodelijke wearables is?

De adoptie van wearables, waaronder smartwatches en fitness trackers, heeft in 2016 zwaar te lijden gehad, omdat de omzet en interesse over het algemeen lager waren.

We zagen de lancering van de niet-verrassende Apple Watch 2, de vertraging van Android Wear 2.0 en de wanhopige verkoop van Pebble aan Fitbit. Het was geen goed jaar voor polsen, om het zachtjes uit te drukken.

Hoewel er verschillende beste fitnesstrackers en beste smartwatches zijn om uit te kiezen, kost het misschien betalende mensen om de unieke gezondheidsvoordelen te ontdekken van het dragen van een klein beetje van hun telefoon aan hun pols.

We zullen zeker meer verrassingsversies zien tijdens CES 2017, dus blijf op de hoogte van TechRadars weeklange verslaggeving van de Las Vegas-conventie.