Als u een oudere Windows 10 Insider Preview-build gebruikt, moet u uw exemplaar vóór donderdag 15 oktober bijwerken, anders kunt u van uw pc een baksteen maken.

Microsoft waarschuwde gebruikers dat binnen een paar dagen Insider Preview-build uitgebracht tussen 23 januari en 9 juli zal verlopen, en als dat eenmaal gebeurt, zal Windows 10 niet opstarten. Deze builds zijn genummerd 9826 en 10166. Build 10166 is de laatste Insider Preview-release voorafgaand aan de lancering van Windows 10 RTM.

"Wanneer de build de vervaldatum van de licentie bereikt, start het systeem automatisch elke drie uur opnieuw op." Microsoft forum-moderator RajithR waarschuwde in een ondersteuningsthema met informatie die op 7 oktober werd bijgewerkt. "Ongeveer 2 weken nadat de licentie is verlopen, zal de build niet langer helemaal opstarten. "

De deadline

Als u de deadline laat vervallen, kunt u nog steeds uw pc herstellen, maar er zijn extra stappen vereist.

Microsoft zei dat je een opstartbare USB-schijf moet maken om je systeem te upgraden naar Windows 10 RTM en een eenmalige setup-sleutel in te voeren. Helaas geeft deze code u geen volledige licentie voor Windows 10 of staat u het besturingssysteem toe om te activeren.

Na de installatie kunt u opnieuw deelnemen aan het Windows Insider-programma om door te gaan met het testen van nieuwe functies en releases voorafgaand aan de commerciële beschikbaarheid.

Bouw 10565

De meest recente Windows Insider Preview-build is nummer 10565, die functies biedt die worden verwacht in de release van de Threshold 2-update volgende maand. Dit omvat een verbeterde Edge-browser, een slimmere Cortana-ervaring en een nieuwe berichten-app die is geïntegreerd met Skype.

Bovendien kijkt Microsoft met Build 10565 naar manieren om de activering van Windows 10 eenvoudiger te maken. Vooruitgaan, kunt u uw bestaande Windows 7, 8 of 8.1-toets gebruiken om Windows te activeren.

Build 10565 verloopt op 16 juli 2015. Om te controleren wanneer uw exemplaar van Windows 10 verloopt, typt u "winver.exe" in de zoekbalk van Cortana of Windows..

Blijf op de hoogte van Windows 10-nieuws door onze dekking te lezen