Dit najaar komen er grote veranderingen bij Xbox One, maar misschien komen er nog grotere op de horizon, althans volgens Xbox Chief Phil Spencer.

In een recent interview met Gizmodo Brazilië, had Spencer heel veel te zeggen over de recente toevoeging van Xbox One-to-PC streaming en achterwaartse compatibiliteit met de Xbox 360 die misschien wel een van de grootste aankondigingen was voor het bedrijf tijdens E3 eerder dit jaar.

In een off-the-cuff opmerking zei Spencer ook dat hij heeft nagedacht over het brengen van de catalogus met originele Xbox- en Xbox 360-games naar pc's, maar er is nog geen tijdlijn of team aan gewijd.

Hier is de vertaling van Google:

"Gizmodo: Maar ben je van plan om in de toekomst [originele] Xbox-games op te nemen??

Phil Spencer: Het is iets dat ik wil doen. Het is een prioriteit. Ik zou graag op een bepaald moment de mogelijkheid hebben om Xbox 360 op de pc te spelen, [maar we] hebben verschillende dingen om te denken [over] wanneer we deze dingen plannen. Maar het zou geweldig zijn om ondersteuning te hebben voor originele Xbox-spellen.

Dus ja, ik wil [beide] doen, maar [we] hebben nog veel meer dingen die we ook willen doen. Mensen vechten met me omdat ze geen achtergrondmuziek hebben (lacht), dus we hebben [heel veel] werk te doen. Wat geweldig is! Het is geweldig om die feedback te hebben. "

Beide functies zullen waarschijnlijk worden gewaardeerd door gamers met enorme achterstanden die teruggaan tot het oorspronkelijke systeem, maar hoe - of zelfs wanneer - Microsoft dit zou doen, blijft onduidelijk.

Xbox One ontvangt in november Windows 10, naast de compatibiliteit van eerdere versies met de community in het algemeen.

Via VentureBeat

  • Dit zijn de beste Xbox One-games, periode.