Het enige dat je het meeste haat aan je Facebook-nieuwsfeed, komt nu op Twitter. Je raadt het al, video's automatisch afspelen en GIF's staan ​​op het punt je tijdlijn te verslaan.

De autoplay-rage, of 'autoplague', zoals ik het noem, is een toenemende trend op sociale netwerken geworden om het videoconsumptie sneller te maken en de advertentie-inkomsten te vergroten.

Facebook en Instagram hebben beide autoplay-videofuncties met "tap-voor-geluid" -mogelijkheden, dus je wordt tenminste niet elke keer gebombardeerd met audio als je je feed controleert. Twitter laat gebruikers de autoplay-functie echter uitschakelen, dus het is in ieder geval geen permanente pest als je niet wilt dat het wordt.

Geld praat

Advertentie-inkomsten spelen een cruciale rol bij de geleidelijke overgang naar video's voor automatisch afspelen. Marktonderzoeksbureau eMarketer schat dat de uitgaven voor video-advertenties tegen 2019 zullen stijgen van $ 7,8 miljard naar bijna $ 15 miljard.

Voor Twitter en zijn adverteerders zal het sociale netwerk niet overwegen dat een video "wordt bekeken" tenzij deze "100% in het zicht is op het apparaat van de gebruiker" gedurende 3 seconden of langer.

Twitter blijft erbij dat het nieuwe formaat de interesse en betrokkenheid van gebruikers zal vergroten, en het is waar dat we eerder een advertentie zullen bekijken als wat al speelt onze aandacht van meet af aan trekt.

Helaas betekent dit dat onze Twitter-tijdlijnen op de een of andere manier nog meer verkrampt en vervelend worden. De automatische uitrol begint vandaag op het web en de iOS-app, met Android niet te ver achter, dus geniet van je veelzijdige video-gebruik terwijl je kunt, Android-gebruikers.