Na een paar maanden plagen, kan Twitter eindelijk uitbreiden hoeveel je vanaf volgende week in een tweet kunt knijpen.

Vanaf 19 september telt Twitter geen links meer voor bijlagen zoals GIF's, foto's, polls, Vines en meer als onderdeel van de 140-karakter limiet van het servicenmerk, vertellen bronnen aan The Verge. Geciteerde tweets tellen ook niet mee voor uw karaktertelling.

Plannen om extra media uit de personagegrens van Twitter te verwijderen, kwamen oorspronkelijk terug in mei als onderdeel van een push om de Twitter-ervaring te verbeteren, maar er was nooit een exacte datum waarop dit zou gebeuren. De plannen van Twitter kunnen nog steeds veranderen, zo staat in de publicatie.

Andere wijzigingen om Twitter een gebruiksvriendelijker plek te maken zijn al geïmplementeerd, zoals de mogelijkheid om je eigen berichten te retweet en het zo te maken dat het starten van een tweet met een @ @gebruikersnaam niet automatisch een een-op-een start draad.

Tot het uiterste gaan

Bronnen voegen toe dat gebruikersnamen ook niet worden opgenomen in het aantal tekens. Zo'n verschuiving zou een enorme coup zijn voor die tweeverse conversaties met meerdere mensen of iemand met een bijzonder lange greep.

Hoewel Twitter niet heeft bevestigd dat de nieuwe aanpassingen inderdaad op 19 september zullen debuteren, wordt gedacht dat sommigen op die datum mogelijk zijn geïntroduceerd, terwijl anderen op een later tijdstip zijn geïmplementeerd.

Het opheffen van de tekenlimiet is niet het enige front dat Twitter dit jaar aanpast. De socialemediagigant heeft vooruitgang geboekt bij het updaten van zijn systeem voor misbruikrapportage en stelt gebruikers in staat willekeurige accounts te filteren door hun meldingen te spammen.

  • 10 tips om een ​​zakelijke ramp op sociale media te voorkomen